Beskrivelse
Ñoras (Tørrede Røde Peberfrugter) 16g. ca 5 stk
Sådan forbereder du ñora til brug i paella:
Start med at fjerne stilken og frøene fra ñoraen.
Læg derefter ñoraen i blød i varmt vand i cirka 15 minutter for at blødgøre den.
Når den er blød, drænes den og kommes gennem en foodprocessor eller hakkes den fint med en kniv.
Ñora er en næsten sfærisk tørret peber kendt som “kuglepeber”. Den er rød, hård, kødfuld og meget lidt krydret.
Dens aroma er gennemtrængende, og dens smag er sød. Det er meget værdsat i madlavning for sin unikke og kraftfulde smag til at forbedre gryderetter, saucer og risretter. Som ingrediens i stegte fødevarer og saucer er de udsøgte. I Alicante laver de en lækker ret baseret på ñora: pericana. Det er også den fremhævede ingrediens i romesco sauce.
Brug den til at tilberede fisk, skaldyr, kylling, svinekam eller kanin, samt til at sautere blomkål, tilberede græskar, kikærter, spinat eller endda fyldt med ost og honning.
ñora’en opnås efter en proces med tørring i solen på store overflader eller klitter.
En ñora er nok til at smage en god ris, især skaldyr eller fisk, eller til at lave en hvilken som helst lækker sauce.