Mojama de Barbate

75,00 kr.

Beskrivelse

Mojama de Barbate (Cadiz)

100% naturlig og håndværksmæssig. Extra Kategori.

Ingredienser: Tun (thunnus albacares) og salt

Opbevares køligt 5-10°

Vakuum pakket 100g ( ca 16 skiver)

Pakken skal åbnes 1 time før spises og skal konsumeres indenfor 7 dage

Mojama er en saltet tun, lavet med lænden af ​​tunen efter at have gennemgået en salthærdningsproces

Det er et typisk produkt fra de områder, hvor almadrabaen bruges som fisketeknik, som praktiseres på den andalusiske atlanterhavskyst og på kysterne i Murcia-regionen og den sydlige del af Valencia, i det sydøstlige Spanien.

Almadraba et er en af ​​teknikkerne til at fange tun, der bruges i Italien, Marokko, Portugal og det sydlige Spanien, og drager fordel af migrationen af ​​tun fra Atlanterhavet til Middelhavet (og tilbage), der har været brugt siden før romertiden. Det består i at installere en labyrint af net i passagen af ​​tunen, som normalt er placeret nær kysten

I 2017 blev der oprettet to beskyttede geografiske indikationer, henholdsvis Mojama de Barbate og Mojama de Isla Cristina. Dens reguleringsråd klassificerer produktionen som:

Ekstra Kategori: saltet fisk fra indersiden af ​​lænden.
Første kategori: opnået fra de sammenhængende områder

Fra hver tun udvindes mellem et og to dusin strimler af brunt kød fra de førnævnte områder. De lægges, presse dem, i en eller to dage i groft salt og saltet fjernes næste dag. Derefter renses de et par dage, pakkes ind i fugtige sække og vaskes rigtig godt, inden de tørrer i luften i femten eller tyve dage, alt efter om vinden er fra øst, syd eller vest.

Mojamaen præsenteres normalt skåret i meget tynde skiver (to til tre millimeter) og krydret med olivenolie. Nogle gange ledsages de på tallerkenen af ​​mandler eller anden tørret frugt. Ved visse lejligheder er de smagt til med rosmarin. 

Yderligere information

Vægt 0,3 kg