Beskrivelse
Mojama de Barbate (Cadiz)
100% naturlig og håndværksmæssig. Extra Kategori.
Ingredienser: Tun (thunnus albacares) og salt
Opbevares køligt 5-10°
Vakuum pakket 100g ( ca 16 skiver)
Pakken skal åbnes 1 time før spises og skal konsumeres indenfor 7 dage
Mojama er en saltet tun, lavet med lænden af tunen efter at have gennemgået en salthærdningsproces
Det er et typisk produkt fra de områder, hvor almadrabaen bruges som fisketeknik, som praktiseres på den andalusiske atlanterhavskyst og på kysterne i Murcia-regionen og den sydlige del af Valencia, i det sydøstlige Spanien.
Almadraba et er en af teknikkerne til at fange tun, der bruges i Italien, Marokko, Portugal og det sydlige Spanien, og drager fordel af migrationen af tun fra Atlanterhavet til Middelhavet (og tilbage), der har været brugt siden før romertiden. Det består i at installere en labyrint af net i passagen af tunen, som normalt er placeret nær kysten
I 2017 blev der oprettet to beskyttede geografiske indikationer, henholdsvis Mojama de Barbate og Mojama de Isla Cristina. Dens reguleringsråd klassificerer produktionen som:
Ekstra Kategori: saltet fisk fra indersiden af lænden.
Første kategori: opnået fra de sammenhængende områder
Fra hver tun udvindes mellem et og to dusin strimler af brunt kød fra de førnævnte områder. De lægges, presse dem, i en eller to dage i groft salt og saltet fjernes næste dag. Derefter renses de et par dage, pakkes ind i fugtige sække og vaskes rigtig godt, inden de tørrer i luften i femten eller tyve dage, alt efter om vinden er fra øst, syd eller vest.