Mestizaje (øko) 2018

150,00 kr.

75 cl

Varenummer Mestizaje (?ko) 2018 Kategorier , Mærker ,

Beskrivelse

Mestizaje er blandet af 6 druesorter med hovedvægt på Bobal 50% (øvrige druer er Tempranillo, Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah og Granacha).

Mestizaje er det spanske ord for “blend”. Ved siden af hovedrollen – den lokale Bobal-drue, der siden årtusindskiftet har kastet fornyet glans over det sydøstllige Spanien – er også Garnacha og Syrah bragt på banen. Det hele har lagret 12 måneder i franske egetræsfade, som året før har været brugt til topvinene Finca Terrerazo og Quincha Corral.

Hvor den i de tidlige årgange også var baseret på druer, som vinmager Toni Sarrión købte fra lokale bønder, er vinen i de nye årgange udelukkede lavet på druer fra Mustiguillos egne marker på El Terrerazo. Stilen er af den årsag blevet mere saftig, dog uden at miste den så populære mørke krydrede frugt, og den er dermed også blevet klassificeret som en ‘Vino de Pago’.

Vinens aroma byder på fyldige nuancer af bl.a. kirsebær, ribs, vanilje, sød lakrids, mynte og chokolade, mens man i smagen også fornemmer El Terrerazos særlige terroir og mikroklima, der giver druerne og dermed vinen et livligt og mineralsk præg i den mørke frugt.

Alt i alt en imponerende vin, der formår at balancere den mørke frugt i den drikkevenlige stil, hvilket gør den intet mindre end fremragende til nærmest alt fra grillen samt til and og vildt.

Vi anbefaler at nyde vinen ved 14-16 grader inden for ca. 10 år fra høståret.

 

91 point – Robert Parker/Wine Advocate

2017 årgangen blev testvinder i Berlingske

Yderligere information

Vægt 1 kg