Beskrivelse
Chorizo Segoviano Picante, 350- 400g
Opbevares tør og køligt
Under tørringen af pølsen kommer vandet indeni den lidt efter lidt ud til overfladen, så ydersiden er fugtig.
Under disse forhold skabes det perfekte miljø for spredning af skimmelsvampe ligesom i nogle oste (brie, camembert m.v.) nogle af dem kan ødelægge produktet og endda være sundhedsskadelige. Af denne grund sprøjter producenterne med sporer af gavnlige svampe, som hjælper kødet med at få sin karakteristiske aroma og smag og forhindrer andre mindre anbefalede skimmelsvampe i at dukke op. De mest almindelige svampe i fremstillingen er Penicillium nalgiovense og Penicillium chrysogenum.
Begge skimmelsvampe er spiselige, og godkendt fra fødevare myndigheder, så spørgsmålet om at skrælle pølsen er noget meget personligt: Nogle foretrækker at fjerne den, og nogle mener, at det giver pølsen et meget behageligt knasende præg. Vi anbefaler at fjerne den.
Ingredienser: Svinekød, paprika, salt, laktose, dextrin, sojaprotein, mælkeprotein, sukker, urter, antioxidanter (E-316, E-331 iii), konserveringsmidler (E-250, E-252) farvestoffer E-120 og smagforstærker E-621